leuke knutseltips
cupcakes versieren
deurhanger knutselen
dromenvanger maken
kaptafeltje versieren
krijtbord versieren
macrame armband maken
maskers maken
pimpen met papier
porselein beschilderen
ridderschild maken
schatkistje maken
sieradenkistje maken
kralen sleutelhanger
spaarpot versieren
spiegel versieren
tashanger-kralen-lint
tas pimpen
teenslippers versieren
t shirt verven
verf voor kinderen
vogelhuisje maken
vriendschapsband knopen
waxinelichtje versieren
wrapbracelet met bedels

meer knutseltips
feest knutseltips
Deurhanger knutselen

Echt handig wanneer je wilt dat broertje(s) of zusje(s) even niet op je kamer komen. De basis is een houten deurhanger die je in een hobbywinkel kunt vinden. Wanneer dit niet lukt kun je ook een stukje hout nemen, daar een gaatje in boren en er een touwtje doorhalen. De deurhanger op de foto is beplakt met stof maar je kunt de deurhanger ook eerst met verf een mooi kleurtje geven en daarna versieren. Natuurlijk is de deurhanger helemaal af met een Stopbord, we hebben een aantal Stopbord voorbeelden, deze vind je hier, even uitprinten en uitknippen. Als versieringen kun je strass-steentjes, lintjes, stickers, knoopjes, uitgeknipte plaatjes, etc.. gebruiken. Wanneer je de deurhanger hebt geverfd moet je er wel voor zorgen dat de verf goed droog is voordat je verder gaat met versieren.
Nodig voor het versieren van een deurhanger:

 • deurhanger
 • lapjes stof of
 • verf
 • kwasten (wanneer je verf gebruikt)
 • bakjes water en keukenrol (om kwasten schoon te maken)
 • versieringen voor de deurhanger


Hoe versier je een deurhanger:

 1. Wanneer je de deurhanger wilt verven begin je hiermee, je gebruikt hiervoor plakkaatverf of acrylverf. Laat de verf even drogen voordat je verder gaat met versieren. (Gaat heel snel)
 2. Wil je de basis beplakken met stof dan knip je eerst de lapjes op maat en plakt ze daarna met textiellijm op de deurhanger. Eventueel kun je de stofjes later nog wel een beetje bijknippen.
 3. De lintjes om de deurhanger op de foto zijn ook met textiellijm op de stof geplakt.
 4. Voor het beplakken van de geverfde deurhanger kun je gewone knutsellijm gebruiken.
 5. De geverfde versie kun je natuurlijk aflakken maar dat moet zeker een dag later want de verf moet superdroog zijn.
Tips:

 • Voor het plakken van textiel op hout wordt ook wel spuitlijm gebruikt, dit is volstrekt ongeschikt voor kinderen, gewone textiellijm is wel geschikt. Voor het aanbrengen van de versieringen op de stof gebruik je ook textiellijm. Voor oudere kinderen is een lijmpistool misschien wel te doen maar let op…een lijmpistool wordt heet en je moet razendsnel de versieringen plakken want de lijm droogt heel snel.
 • Je kunt de deurhanger ook van heel dik karton maken, je kind hoeft dan alleen de versieringen te plakken want de deurhanger heeft al een mooi kleurtje. Voor de stevigheid kun je later een laagje boeklon over de deurhanger plakken. Dat kan natuurlijk alleen wanneer je met papier hebt versierd, heb je knoopjes, lintjes, e.d. gebruikt dan lukt het niet.

home
© knutselen-kinderen.nl - deurhanger knutselen