leuke knutseltips
cupcakes versieren
deurhanger knutselen
dromenvanger maken
kaptafeltje versieren
krijtbord versieren
macrame armband maken
maskers maken
pimpen met papier
porselein beschilderen
ridderschild maken
schatkistje maken
sieradenkistje maken
kralen sleutelhanger
spaarpot versieren
spiegel versieren
tashanger-kralen-lint
tas pimpen
teenslippers versieren
t shirt verven
verf voor kinderen
vogelhuisje maken
vriendschapsband knopen
waxinelichtje versieren
wrapbracelet met bedels

meer knutseltips
feest knutseltips
Kaptafeltje versieren

De grote vraag is waarschijnlijk, hoe vind je zo'n houten kaptafeltje? Meestal vind je ze in webwinkels met knutselartikelen voor kinderen. Speelgoedwinkels hebben ze soms ook en daar zit de verf al bij. De prijzen verschillen nogal maar zullen zo ongeveer rond de 4,50 euro per stuk liggen. (daar komen dan nog wel verzendkosten bij in een webwinkel) De tafeltjes zijn niet supergroot maar geschikt voor kinderen tot een jaar of 10. Gebruik plakkaatverf om het kaptafeltje te beschilderen, gewoon een setje met primaire kleuren die je vindt in een speelgoedwinkel. Plakkaatverf is ook te koop in flessen van 500 ml. maar zo heel erg veel heb je niet nodig. De enige fles die je aan zou kunnen schaffen is een fles van 500 ml. roze verf, razend populair bij meisjes. Plakkaatverf heeft als groot voordeel dat het snel droogt en dat je daarna verder kunt met versieren.
Nodig voor het versieren van een kaptafeltje:

 • Kaptafeltje
 • Plakkaatverf (handigst zijn de pakketjes met potjes van 50 ml.)
 • Glitters, plaksteentjes, enz.. om de kaptafel mee te versieren
 • Kwasten: platte kwasten en een paar ronde
 • Bakjes voor water
 • Keukenrol (om de kwasten mee af te vegen)
 • Schilderstape
 • Lijm


Hoe versier je een kaptafeltje:

 1. Plak de randen van de spiegel af met schilderstape, zo voorkom je dat de spiegel ook een kleurtje krijgt.
 2. Begin met de basislaag, maak het jezelf makkelijk en laat je kind daarvoor 1 kleur kiezen. Overigens roze en wit zijn populair. Geef hiervoor een vrij grote platte kwast.
 3. Laat de verf hierna even opdrogen, dat duurt echt niet zo lang want plakkaatverf droogt erg snel.
 4. Daarna kun je verder met versieren. Je kunt met kleine kwastje figuurtjes laten schilderen of plaksteentjes/strass-steentjes o.i.d. plakken. Voor de allerkleinsten is het handig om glitters te kopen waar al een plakstrip achter zit.
 5. Wanneer je alleen verf hebt gebruikt kun je de tafeltjes ook aflakken. Doe dat wel een dag later want de verf moet goed droog zijn.
Tips:

 • Wanneer je geen kaptafeltje kunt vinden kun je bijv. ook een grote tekendoos gebruiken, plak aan de binnenkant dan een spiegeltje. (dan kun je het natuurlijk ook een sieradendoosje noemen)
 • Als je toch een tekendoos gaat gebruiken kun je de spiegel er ook later inplakken, je hoeft dan verder niet af te plakken met schilderstape.
 • Het is handig om eerst de verf op tafel te zetten en wanneer je kind klaar is met verven pas de versiersels klaar te zetten.
 • Denk 'out of the box' met versieringen, kijk wat je zelf nog hebt liggen aan knoopjes, lintjes, kraaltjes, stickers, enz..

home
© knutselen-kinderen.nl - kaptafeltje versieren