leuke knutseltips
cupcakes versieren
deurhanger knutselen
dromenvanger maken
kaptafeltje versieren
krijtbord versieren
macrame armband maken
maskers maken
pimpen met papier
porselein beschilderen
ridderschild maken
schatkistje maken
sieradenkistje maken
kralen sleutelhanger
spaarpot versieren
spiegel versieren
tashanger-kralen-lint
tas pimpen
teenslippers versieren
t shirt verven
verf voor kinderen
vogelhuisje maken
vriendschapsband knopen
waxinelichtje versieren
wrapbracelet met bedels

meer knutseltips
feest knutseltips
Krijtbord versieren

Kant-en-klare krijtbordjes om te versieren zijn in allerlei formaten te vinden. Vooral belangrijk is dat je alleen onbehandeld hout gebruikt. We hebben hier een mooi voorbeeld van een vlinder gebruikt maar ze zijn er in verschillende (ook voor jongens !) uitvoeringen te vinden. Gebruik plakkaatverf om te verven, het droogt lekker snel en de kleuren blijven mooi. Je hebt niet erg veel verf nodig dus het is het goedkoopste is om een setje van 6 kleuren aan te schaffen met potjes van 50 ml.. Voor het verven van de rand kun je het beste een iets grotere platte kwast gebruiken, voor het maken van kleine versieringen, een rond penseeltje (nr. 2 is mijn favoriet). De randen van dit soort krijtbordjes zijn vaak niet zo groot daarom is het handig om het middengedeelte af te plakken met schilderstape.
Nodig voor het krijtbord versieren:

 • Krijtbordje
 • Plakkaatverf
 • Schilderstape
 • Versieringen: strass-steentjes, glitters, e.d..
 • Lijm
 • Bakjes water (kwasten schoonmaken)
 • Keukenrol


Hoe versier je een krijtbord

 1. Plak het krijtgedeelte af met schilderstape.
 2. Zet een bakje water voor het schoonmaken van de penselen en een stuk keukenrol voor het droogmaken klaar.
 3. Wanneer de eerste laag verf klaar is moet het even drogen maar gelukkig gaat dat bij plakkaatverf heel snel.
 4. Daarna kunnen de andere versieringen worden aangebracht. Zet bakjes op tafel met de verschillende versiersels. (tip: wanneer je met meerdere kinderen knutselt geef dan ieder kind ook een leeg bakje waarin ze de versiersels kunnen verzamelen die ze willen gebruiken)
 5. De meeste versieringen moeten gelijmd worden maar voor vrij jonge kinderen kun je ook glittersteentjes gebruiken die al een plakrand hebben of natuurlijk stickers.
Tips:

 • Gebruik eens 3D-liner voor het plakken van de versieringen. Het is lijm en versiering in één eigenlijk. Je doet een beetje 3D-liner aan een strassteentje, drukt deze op het hout en je krijgt een mooie rand om het steentje. Je kunt er ook leuke nopjes mee maken als versiering. Je vindt het in een goede hobbywinkel. Ze worden verkocht in plastic flesjes die voor jonge kinderen soms wat moeilijk te hanteren zijn. Vanaf een jaar of 7 moet het lukken. Het is wel lastig uit kleding te krijgen dus bescherming is in dit geval wel handig.
 • De versieringen kunnen verder gewoon geplakt worden met hobbylijm/knutsellijm/alleslijm enz.. Wanneer je lijm uit een potje gebruikt, gebruik dan wel een lijmkwastje, het is zonde om je verfpenselen daarvoor te gebruiken.


home
© knutselen-kinderen.nl - krijtbord versieren