leuke knutseltips
cupcakes versieren
deurhanger knutselen
dromenvanger maken
kaptafeltje versieren
krijtbord versieren
macrame armband maken
maskers maken
pimpen met papier
porselein beschilderen
ridderschild maken
schatkistje maken
sieradenkistje maken
kralen sleutelhanger
spaarpot versieren
spiegel versieren
tashanger-kralen-lint
tas pimpen
teenslippers versieren
t shirt verven
verf voor kinderen
vogelhuisje maken
vriendschapsband knopen
waxinelichtje versieren
wrapbracelet met bedels

meer knutseltips
feest knutseltips
Schatkistje maken

Helemaal stoer voor een jongen…een eigen schatkistje maken. De basis is een onbehandelde houten doos. Dit kan ook heel goed een tekendoos zijn, wanneer deze maar niet is afgelakt. Zoek van tevoren naar voorbeelden van schatkaarten op het internet en maak ze passend voor de bovenkant van de doos. Het is wel leuk om een aantal verschillende kaarten te zoeken zodat je kind zijn eigen favoriet kan uitkiezen. Gebruik plakkaatverf voor het beschilderen van de doos, dat droogt lekker snel. Zoek stoere stickers en afbeeldingen om de schatkist mee te versieren.
Nodig voor het maken van een schatkistje:

 • doos met deksel
 • verf
 • schatkaarten
 • kwasten
 • versieringen (stickers, plaatjes o.i.d.)
 • lijm
 • bakjes water
 • keukenrol
 • lak


Hoe maak je een schatkistje:

 1. Zet eerst het doosje op tafel met de verf, kwasten, bakje water en een stukje keukenrol.
 2. Laat je kind eerst het hele doosje verven.
 3. Hierna moet de verf even drogen, met plakkaatverf gaat dat snel, heb je een enthousiasteling aan tafel die een dikke laag verf heeft gesmeerd dan kan het even duren maar je kunt het dan ook even buiten in de zon zetten of (op een krant!) op de kachel.
 4. Zet de versieringen op tafel, denk er wel aan dat de bovenkant vrij moet blijven voor de schatkaart!
 5. Gebruik je stickers of andere afbeeldingen dan lijm je ze gewoon met hobbylijm op het doosje, stickers plakken natuurlijk al van zichzelf.
 6. Lijm als laatste de schatkaart op de bovenkant
 7. Het doosje moet worden afgelakt maar hiervoor moet de verf en de lijm echt goed droog zijn. Eigenlijk zou je dit de dag erna moeten doen.
Tips:
 • Print een schatkaart op stevig printerpapier en zorg dat de verf echt goed droog is anders kleurt de verf ook gelijk de schatkaart.
 • Ga pas aflakken wanneer alles goed droog is, ook de lijm! Het beste is om een dag te wachten hiermee. Je kunt hiervoor acryllak op waterbasis gebruiken (vind je in een hobbywinkel), dit kun je opbrengen met een kwast. Acryllak op waterbasis moet zeker 10 uur drogen. Wat oudere kinderen kunnen dit prima zelf doen, de lak is goed uit kleding e.d. te krijgen. Sneller gaat het met een spuitbus met acryllak, deze is binnen 10 minuten droog. De prijs van deze twee lakken is ongeveer gelijk. Over het algemeen wordt acryllak op waterbasis voor knutsels van kinderen gebruikt.

home
© knutselen-kinderen.nl - schatkistje maken