leuke knutseltips
cupcakes versieren
deurhanger knutselen
dromenvanger maken
kaptafeltje versieren
krijtbord versieren
macrame armband maken
maskers maken
pimpen met papier
porselein beschilderen
ridderschild maken
schatkistje maken
sieradenkistje maken
kralen sleutelhanger
spaarpot versieren
spiegel versieren
tashanger-kralen-lint
tas pimpen
teenslippers versieren
t shirt verven
verf voor kinderen
vogelhuisje maken
vriendschapsband knopen
waxinelichtje versieren
wrapbracelet met bedels

meer knutseltips
feest knutseltips
Sieradenkistje maken

Leuk om op een middagje te maken, een versierd sieradenkistje. Op de foto is er één te zien met een handvat maar beslist nodig is dat natuurlijk niet. Je kunt ook een onbehandelde tekendoos gebruiken, die zijn vaak iets makkelijker te vinden. Belangrijk is vooral dat een kistje vindt dat niet is afgelakt. De verf is gewone plakkaatverf maar acrylverf is ook prima te gebruiken. Op de foto is een afbeelding van een Disney-prinses op het kistje geplakt. Deze is uit een servet geknipt en als laatste met decoupagelijm op de bovenkant geplakt. Het is een beetje een precisiewerkje en voor hele jonge kinderen niet zo geschikt maar ze kunnen natuurlijk wel helemaal los gaan met stickers, glitters, kraaltjes en andere versieringen.
Nodig voor het versieren van een sieradenkistje:

 • kistje of doosje om te versieren
 • verf, plakkaat- of acrylverf
 • lijm (gewone hobby- of kinderlijm)
 • bakje water en keukenrol (voor het schoonmaken van de kwasten
 • versieringen voor het doosje
 • kwasten
 • evt. spiegeltje


Hoe versier je een sieradenkistje

 1. Begin altijd met de verf, plakkaatverf droogt iets sneller dan acrylverf maar het maakt niet echt veel. De verf moet goed droog zijn voordat je verder gaat met de versieringen. Heb je een kind dat nogal uitbundig is geweest met de verfkwast dan kun je het doosje even op een krant bij de cv zetten.
 2. De versieringen worden met lijm op het beschilderde kistje geplakt. Gewone kinderlijm is voldoende maar je kunt ook stickers gebruiken of strass-steentjes met al een lijmlaag op de achterkant.
 3. De afbeelding op de bovenkant hebben we gemaakt van een afbeelding op een servet. Voor kleine kinderhandjes wel een beetje lastig maar je kunt hem ook zelf uitknippen. Hier is het vooral belangrijk dat de verf echt droog is, natte verf verkleurt de afbeelding onmiddellijk. Wij hebben het met decoupagelijm gedaan maar je kunt de afbeelding ook plakken met gewone lijm en later aflakken.
 4. Wil je het extra leuk maken dan kun je een klein spiegeltje aan de binnenkant plakken met dubbelzijdig plakband.
Tips:

 • Wanneer je met meerdere kinderen gaat knutselen is het handig om ieder kind een leeg bakje te geven om de versieringen in te verzamelen, zo voorkom je dat een met zorg uitgekozen versiering ‘verdwijnt’ op een kistje van een ander kind.
 • Het kistje kan worden afgelakt met gewone lak maar dat moet een dag later, de verf en de lijm moeten eerst goed droog zijn.
 • We schreven het al, voor jonge kinderen is het knippen uit een servet best moeilijk maar soms lukt het wel om een afbeelding uit een stukje cadeaupapier te knippen. Overigens, wanneer je met papier plakt moet je altijd aflakken! Wanneer je alleen knoopjes, kraaltjes e.d. gebruikt is het niet beslist nodig.

home
© knutselen-kinderen.nl - sieradenkistje maken