leuke knutseltips
cupcakes versieren
deurhanger knutselen
dromenvanger maken
kaptafeltje versieren
krijtbord versieren
macrame armband maken
maskers maken
pimpen met papier
porselein beschilderen
ridderschild maken
schatkistje maken
sieradenkistje maken
kralen sleutelhanger
spaarpot versieren
spiegel versieren
tashanger-kralen-lint
tas pimpen
teenslippers versieren
t shirt verven
verf voor kinderen
vogelhuisje maken
vriendschapsband knopen
waxinelichtje versieren
wrapbracelet met bedels

meer knutseltips
feest knutseltips
Spiegel versieren

Leuk voor hippe meiden om te doen, een spiegel voor je slaapkamer pimpen. De spiegel op de afbeelding heeft een vrij brede rand maar kleiner kan natuurlijk ook. (Deze komt overigens van de Ikea) Belangrijk vooral is dat je naar spiegels kijkt met een onbehandelde lijst van hout. Plak voordat je de rand gaat verven altijd eerst de spiegel af met schilderstape anders belandt er ook verf op de spiegel. Voor de versieringen kun je terecht in heel veel winkels en ze zijn allemaal vrij goedkoop. Kijk eventueel ook eens rond op de markt, soms kun je een lading afgeprijsde knoopjes op de kop tikken en die zijn ook heel leuk om spiegels mee te versieren. Gebruik plakkaatverf om de rand te verven, dit droogt lekker snel.
Nodig voor spiegels versieren:

 • Spiegels met houten rand
 • Verf
 • Kwasten
 • Versieringen
 • Bakjes water
 • Keukenrol
 • Lijm
 • Scharen (wanneer je ook lintjes gebruikt)


Hoe versier je een spiegel:

 1. Begin met het verven: spiegel op tafel, verf, bakjes water en evt. keukenrol voor het drogen van de kwasten.
 2. De verf moet even drogen, zet in de tussentijd de versieringen op tafel.
 3. De versieringen worden met lijm op de spiegellijst geplakt. Je kunt hiervoor gewone hobbylijm gebruiken, ook wanneer je versieringen op de spiegel zelf wilt plakken.
 4. Je kunt besluiten om alleen verf te gebruiken, dus eerst de spiegellijst met een basiskleur beschilderen en daarna met een klein kwastje versieringen aanbrengen. Daarna kun je de spiegellijst ook aflakken, dit kan niet wanneer je allerlei versieringen gebruikt.
Tips:

 • Het is altijd handig om eerst de verf op tafel te zetten en daarna de versieringen. Je kind heeft zo een beter overzicht. De verf moet toch even drogen en dat geeft je mooi de tijd om de verf op te ruimen en de versieringen klaar te zetten.
 • Wanneer je met meerdere kinderen aan het knutselen gaat, geef dan ieder kind een eigen bakje water om de kwasten in schoon te maken. Zo voorkom je dat bakjes water over de tafel gaan omdat iedereen tegelijkertijd zijn of haar kwast wil schoonmaken.
 • Ook een tip voor een groepje kinderen: geef ieder kind een leeg bakje waarin het de versieringen kan verzamelen die het wil gebruiken, zo voorkom je dat zorgvuldig uitgekozen versieringen 'verdwijnen' op de spiegel van een ander kind.
 • Plakkaatverf gaat redelijk makkelijk van kleding maar er zijn ook speciale 'kliederschorten' te koop, je vindt ze in een speelgoedwinkel. Overigens je kunt ook enkele goedkope T-shirts aanschaffen, oude overhemden gebruiken of uit een grote vuilniszak een opening knippen voor hoofd en armen.

home
© knutselen-kinderen.nl - spiegel versieren