leuke knutseltips
cupcakes versieren
deurhanger knutselen
dromenvanger maken
kaptafeltje versieren
krijtbord versieren
macrame armband maken
maskers maken
pimpen met papier
porselein beschilderen
ridderschild maken
schatkistje maken
sieradenkistje maken
kralen sleutelhanger
spaarpot versieren
spiegel versieren
tashanger-kralen-lint
tas pimpen
teenslippers versieren
t shirt verven
verf voor kinderen
vogelhuisje maken
vriendschapsband knopen
waxinelichtje versieren
wrapbracelet met bedels

meer knutseltips
feest knutseltips
T-shirt verven

Dit is altijd leuk, je eigen T-shirt beschilderen! Je hebt er een (het liefst) wit T-shirt voor nodig en verschillende kleuren textielverf of textielstiften. Je kunt alle kleuren T-shirts beschilderen maar een wit T-shirt is vaak het eenvoudigst. Je kunt de textielverf het beste kopen in kleine potjes van 50 ml., een speelgoedwinkel heeft het wel in z'n assortiment. Kun je het daar niet vinden kijk dan in een hobbywinkel. Wil je een afbeelding op het T-shirt zetten en deze later in laten kleuren dan heb je hiervoor textielcarbonpapier. Je legt het carbonpapier met de gekleurde kant op het T-shirt, hierop leg je de afbeelding en je hoeft hem alleen maar over te trekken. Textielcarbon is overigens redelijk duur. Soms lukt het om een tekening met dikke lijnen in het T-shirt te leggen en deze over te trekken met een nat zwart potlood, de lijnen kun je daarna overtrekken met textielverf of een textielstift. Overigens…een eigen ontwerp is ook leuk!
Nodig voor een T-shirt verven:

 • T-shirt
 • textielverf of
 • textielstiften
 • evt. textielcarbonpapier
 • bakjes water (om penselen schoon te maken)
 • keukenrol


Hoe verf je een T-shirt:

 1. Het is handig om een stuk karton of een krant in het T-shirt te doen, het geeft net iets meer stevigheid.
 2. Zet een bakje water op tafel om de penselen steeds schoon te maken en keukenrol om een penseel droog te maken.
 3. Textielverf kun je mengen! Wanneer de favoriete kleur van je kind er niet bij zit, laat het dan mengen op een schoteltje.
 4. Voor jonge kinderen worden vaak textielstiften aangeraden maar het is maar de vraag of dit echt handiger is. De stof van een T-shirt rekt nogal en wanneer ze te hard op de stift drukken trekt het T-shirt alle kanten op.
 5. Vergeet niet om de verf te fixeren met een strijkbout (anders was je de verf er bij de eerste wasbeurt gewoon weer uit). Wacht daarmee een dag om de verf goed te laten drogen. Je leest op de verpakking van de verf hoe je dit moet doen.
Tips:

 • Kleuren mengen is niet moeilijk en vaak een kwestie van uitproberen maar enkele kleuren: geel + blauw = groen, blauw + rood = paars, geel + rood = oranje, wit + rood = roze, blauw + wit = lichtblauw, enz.. Donkere kleuren krijg je door te mengen met bruin of zwart, licht kleuren door te mengen met wit.
 • Textielverf is pas echt 'gehecht' wanneer je het hebt gefixeerd met een strijkbout maar het is wel slim om de kleding een beetje te beschermen.
 • Je kunt ook stempelen met textielverf! Stempels in de verf dopen en dan op het T-shirt drukken. Je kunt hiervoor vrijwel alle soorten stempels gebruiken maar zoek wel met een eenvoudig patroon. Grote sterren, driehoekjes, streepjes e.d.. De stempels die gebruikt worden met inkt zijn meestal niet geschikt, de fijne lijntjes verdwijnen een beetje. Grote letterstempels zijn bijvoorbeeld wel heel goed te gebruiken.

home
© knutselen-kinderen.nl - t-shirt verven