leuke knutseltips
cupcakes versieren
deurhanger knutselen
dromenvanger maken
kaptafeltje versieren
krijtbord versieren
macrame armband maken
maskers maken
pimpen met papier
porselein beschilderen
ridderschild maken
schatkistje maken
sieradenkistje maken
kralen sleutelhanger
spaarpot versieren
spiegel versieren
tashanger-kralen-lint
tas pimpen
teenslippers versieren
t shirt verven
verf voor kinderen
vogelhuisje maken
vriendschapsband knopen
waxinelichtje versieren
wrapbracelet met bedels

meer knutseltips
feest knutseltips
Teenslippers versieren

Een leuke knutsel voor in de zomer, teenslippers versieren! De teenslippers kun je heel goedkoop vinden in de zomermaanden bij de Action, Schoenenreus, Hema, enz. en natuurlijk op de markt. Verder heb je veel versieringen nodig: restjes lint, knoopjes, stoffen roosjes, kleine bedeltjes, kraaltjes, kant en nog veel meer. Gewoon een duik nemen in je naaimand, even rondsnuffelen op de markt of een leuk winkeltje zoeken. Het geheim zit hem vooral in het goed vastzetten van de versieringen. Gebruik altijd lijm die geschikt is voor zowel rubber als stof maar daarnaast ook lijm die geschikt is om stof op stof te lijmen. Dit is even niet het moment om te bezuinigen want het is natuurlijk jammer wanneer de slippers na één wandeling al versieringen verliezen. Een lijmpistool is handig maar vind je misschien minder geschikt voor kinderen, de lijm wordt warm. Voor het lijmen op het rubber gebruikten wij Tacky Glue van Aleene's en dat bleef muurvast zitten. De lijm van Gütermann kun je overigens ook gebruiken. Beide lijmen vind je in een goede hobbywinkel.
Nodig voor het versieren van teenslippers:

 • teenslippers
 • evt. lijmpistool met voldoende vullingen
 • lijm geschikt voor rubber
 • lijm geschikt voor stof
 • versieringen voor de slippers
 • schaar
 • evt. nylondraad
 • gatentang


Hoe versier je teenslippers:

 1. Je kunt lint op de band van de slippers plakken maar je kunt het lint ook in de band rijgen. Daarvoor maak je met een gatentang enkele gaten in de band waardoor het lint pas. Het lijkt misschien lastig maar valt reuze mee. Je kunt overigens ook leren veters door de gaatjes rijgen, staat ook erg mooi.
 2. Gebruik steeds de verschillende soorten lijm, wanneer je bijvoorbeeld roosjes op lint wilt lijmen, gebruik je textiellijm.
 3. Doe zo af en toe de slippers aan je voeten, misschien zien ze er wel mooi uit maar blijven ze ook draagbaar?
 4. Versieringen kun je ook vastzetten met nylondraad. Je kunt bijvoorbeeld een ketting van kraaltjes maken en deze rond de band van slippers draaien. Nylondraad blijft stevig maar denk er wel aan dat je ook dit even goed vast moet lijmen.
Tips:

 • Wel of geen lijmpistool? Voor hele jonge kinderen is een lijmpistool volstrekt ongeschikt, de lijm wordt warm en droogt in een paar tellen. Onder toezicht kunnen oudere kinderen het wel gebruiken maar oefen er wel even mee.
 • Wanneer je met een gatentang gaatjes in de band van de slippers wilt maken, koop dan slippers met een niet te dikke band, de goedkoopste slippers werken in dit geval het beste. (kun je een beetje extra geld uitgeven aan goede lijm)
 • Je hebt niet beslist een gatentang nodig, je kunt ook gaten maken met een priem maar ook dit is niet geschikt voor kinderen, dit kun je zelf wel (heel voorzichtig!) van tevoren doen.

home
© knutselen-kinderen.nl - teenslippers versieren