leuke knutseltips
cupcakes versieren
deurhanger knutselen
dromenvanger maken
kaptafeltje versieren
krijtbord versieren
macrame armband maken
maskers maken
pimpen met papier
porselein beschilderen
ridderschild maken
schatkistje maken
sieradenkistje maken
kralen sleutelhanger
spaarpot versieren
spiegel versieren
tashanger-kralen-lint
tas pimpen
teenslippers versieren
t shirt verven
verf voor kinderen
vogelhuisje maken
vriendschapsband knopen
waxinelichtje versieren
wrapbracelet met bedels

meer knutseltips
feest knutseltips
Vogelhuisje maken

Het maken en beschilderen van een vogelhuisje is een leuke knutsel voor zowel jongens als meisjes. Je kunt er voor kiezen om het huisje helemaal zelf in elkaar te zetten of een kant-en-klaar huisje te kopen. In een speelgoedwinkel vind je vaak pakketjes die al compleet zijn: huisje, verf, versieringen en kwasten. Alleen wanneer je het vogelhuisje goed aflakt kun je het eventueel ook buiten ophangen. De meeste vogelhuisje zijn gewoon een leuke versiering voor aan de wand. Heb je versieringen als glitters, strass, veertjes, e.d. dan is het zeker niet af te lakken. Gebruik als verf gewone plakkaatverf, die droogt in korte tijd en je kunt sneller weer verder met het versieren van het vogelhuisje.
Nodig voor het maken van een vogelhuisje:

 • vogelhuisje
 • verf
 • kwasten
 • versieringen
 • lijm
 • bakje water en keukenrol
 • evt. lak (wanneer je het huisje buiten op wilt hangen)


Hoe maak je een vogelhuisje:

 1. Begin altijd met de verf: zet het vogelhuisje op tafel samen met de verf, kwasten, bakjes water om de kwasten in schoon te maken en keukenrol om de kwasten af te drogen.
 2. Na het verven moet de verf even drogen, dat gaat betrekkelijk snel wanneer je plakkaatverf hebt gebruikt. Het geeft je wel even de tijd om de versieringen op tafel te zetten.
 3. Wanneer je aan het knutselen bent met meerdere kinderen geef dan ieder kind een leeg bakje waarin ze de uitgekozen versieringen kunnen doen. Zo belandt een zorgvuldig uitgekozen veertje niet op het vogelhuisje van een ander kind.
 4. Versieringen: pailletten, strass, knoopjes, glitters, veertjes, stickers, opplakfiguren, foamplakkers, lintjes en heel veel meer.
 5. Het aflakken kan alleen een dag later, de verf moet hiervoor echt helemaal droog zijn.
Tips:

 • Waar vind je leuke versieringen? Kijk eens bij de Action, speelgoedwinkel, een hobbywinkel, op de markt, Xenos, Hema en natuurlijk in je eigen kast. Heb je nog leuke knoopjes liggen, mooie lintjes of stickers? Het is allemaal prima te gebruiken.
 • Gebruik als lijm gewone hobby/knutsellijm. Overigens, gebruik nooit de verfkwasten om de lijm uit te strijken, hoe goed je ze daarna ook schoonmaakt, er blijft altijd wat lijm zitten.
 • Voor jonge kinderen zijn versieringen die al een plakrand hebben vaak handiger.

home
© knutselen-kinderen.nl - vogelhuisje maken